#10 Pieter Kingma, Dronryp

In aanloop naar de verkiezingen van 22 november stellen de kandidaten uit de top 10 van onze 50 kandidaten zich aan u, de kiezer, voor. We bijten de spits af met de nummer 10 op de lijst: Pieter Kingma.

Mijn naam is Pieter Kingma, woon in Dronryp en werk als ICT-consultant bij CGI.
Mijn grootste passie is muziek, in een hele brede zin van het woord. Ik bezoek graag concerten en festivals en de streamingdiensten draaien overuren bij mij. Voor een goede serie of film ben ik ook zeker te porren, al krijgt gamen geregeld voorrang.
Om mijn conditie op peil te houden, leef ik me regelmatig uit bij een survival- en een kaatsvereniging. Bij de laatste ben ik tevens actief in een mediacommissie.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 ben ik volksvertegenwoordiger voor Gemeentebelangen Menaldumadeel. Best bijzonder als je je bedenkt dat het om de allerlaatste gemeenteraad van de gemeente Menameradiel gaat.
Destijds hield ik er geen rekening mee dat ik in de raad zou belanden, maar mede door het grote aantal behaalde zetels kreeg ik toch de kans. Zonder echt een politieke achtergrond ben ik de uitdaging aangegaan en heb daar absoluut geen spijt van gehad. Het is interessant om van dichtbij mee te maken wat er allemaal speelt in de gemeente en wat daarvoor geregeld moet zijn.
Een fraai aspect van de functie vind ik de jaarlijkse vergaderingen van de verschillende dorpsbelangen die ik mag bezoeken. Het is fijn om te zien wat men daar geregeld krijgt vanuit de mienskip en hoe verschillende groepen mensen zich inzetten voor bv. hun dorpshuis, -feest of het groen in het dorp.

Aankomende verkiezingen ben ik de nummer 10 op de lijst. Mocht mij weer een raadszetel gegund worden, dan hebben we in elk geval een grote fractie, wat het voor mij weer makkelijker maakt om het te combineren naast mijn werk.