#7 Albert Stuulen, Deinum

Van de nummer 3 gaan we door naar onze nummer 7: Albert Stuulen uit Deinum:

Graag stel ik mij even aan u voor: Albert Stuulen, 59 jaar oud en nummer 7 op de lijst van Gemeentebelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 22 november. Niet “hikke en tein” in Fryslân. Maar ik woon en werk al weer zo’n dertig jaar in deze mooie provincie. Daardoor kan ik me ook goed redden in het Frysk. De eerste periode woonde ik in een klein dorp in de buurt van Dokkum. Intussen bijna 5 jaar met veel plezier in Deinum. Daar woon ik met mijn partner Jannet. Samen hebben we de draad van ons leven weer opgepakt nadat we allebei ongeveer 10 jaar geleden onze echtgenoot verloren door een ernstige ziekte. Ik werk in het Provinsjehûs in Leeuwarden.

Tot nu toe was ik niet actief in het politieke wereldje. In mijn werk en ook privé heb ik behoorlijk wat bestuurlijke vaardigheden opgebouwd door veel verschillende bestuursfuncties die ik deed en nog steeds doe. Deze bestuurlijke ervaring en mijn kennis over hoe de overheid werkt, wil ik nu graag inzetten bij het meehelpen onze gemeente een goede plek te laten zijn om te leven, te wonen, te recreëren en te werken. Dat doe je het best bij een politieke partij. En daarbij kwam ik al snel uit bij Gemeentebelangen. Een partij die praktijkgericht, met beide benen op de grond en doortastend wil zijn in je directe leefomgeving. En… voor mij ook erg belangrijk, Gemeentebelangen is niet gebonden aan landelijke of regionale partijen die dikwijls van bovenaf voorschrijven welk beleid je lokaal moet uitstralen. Daarmee verlies je slagvaardigheid die je nu juist in een plattelandsgemeente als Waadhoeke nodig hebt om snel te kunnen inspelen op lokale zaken.

In het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen spreken de punten over de waarde van vrijwilligerswerk mij bijzonder aan. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in onze dorpen. Niet alleen bij de sport, maar ook bij culturele en veel andere activiteiten. Daarom is het een belangrijk punt dat Gemeentebelangen vrijwilligerswerk van harte ondersteunt en stimuleert. Gemeentebelangen wil bijvoorbeeld ook kijken naar de mogelijkheden om vrijwilligerswerk met behoud van uitkering te kunnen doen.
Mede daarvoor wil ik mij zeker inzetten in de Raad van de nieuwe gemeente Waadhoeke.