#16 Marian Douma, St.-Annaparochie

Na de introducties van onze top 10 van kandidaten, zetten we nu deze Bildtse dame uit St.-Annaparochie in de schijnwerper. Met haar leeftijd van 21 jaar is ze misschien wel de jongste kandidaat die meedoet aan de komende verkiezingen. Ze stelt zich graag aan u voor:

Mijn naam is Marian Douma, ben 21 jaar en woon in St.-Annaparochie. Ik ben geboren in een rood nest: beppe was statenlid voor de PvdA en heit is op bestuurlijk niveau actief. Toen ik 16 jaar oud was, begon ik mij te interesseren voor de politiek. Al snel ontdekte ik dat de landelijke politiek veel invloed had op de lokale. Het bleef een kwestie van kleur bekennen.

Voor tekenen, schilderen en dieren heb ik een passie en ook luister ik graag naar muziek. Vooral namen als Tina Turner, Dolly Parton en The Rolling Stones vind ik geweldig. Verder ga ik graag uit en ben graag onder de mensen.
Op dit moment volg ik de mbo-opleiding Vakbekwaamheid Dierverzorging aan het Nordwin College in Leeuwarden met als doel om paraveterinair (dierenartsassistente) te worden. Op dit moment is mijn studie het belangrijkste.

Ik zet mij graag in voor de medemens. Zo zit ik sinds een paar jaar in Plaatselijk Belang St.-Annaparochie en ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden/bewerken van de website. Op deze manier bijdragen aan het behartigen van de belangen van onze samenleving vind ik erg belangrijk.

De belangen van jou en mij moeten een stem krijgen die als een echo weerklinkt over het prachtige landschap van Noordwest-Fryslân. Zodat iedereen het kan horen, met beide voeten stevig in de kleigrond. Met die gedachte kwam ik terecht bij Gemeentebelangen: een lokale partij, gedreven door lokale belangen. Dat past bij mij.
Ik wil graag dat de jongere generatie een stem krijgt, want die wil net als ik gehoord worden en ook graag serieus genomen worden. Per slot van rekening zijn wij de toekomst.

Met deze wijze woorden ga ik net als jullie 22 november de gemeenteraadsverkiezingen in. Er gaan veel veranderingen plaatsvinden binnen de 4 gemeenten.

Jullie kunnen je steentje bijdragen door op mij of op één van mijn partijgenoten te stemmen. Met al die steentjes (stemmen) bij elkaar, bouwen we aan de mooie gemeente Waadhoeke.

Op de foto zien we Marian met een gedeelte van de zesling die zijn geboren in de nacht van 02-03- 2017.