Wethouder Pen op bedrijfsbezoek in Berltsum

image_pdfimage_print

Samen met wethouder Dijkstra (CDA) bracht wethouder Pen van Gemeentebelangen Menaldumadeel begin maart een bezoek aan Atelier Kunst & Lijsten van Hiske Wiersma en Lijstenmakerij Blanksma aan de Kleasterdyk in Berltsum.

Hiske Wiersma heeft haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva in Groningen genoten, en schildert het liefst portretten van dieren en mensen. Ze volgt hierin haar eigen stijl en legt zich verder nu ook toe op het schilderen van landschappen. Zij werkt veel in opdracht. Haar werk is thuis te bezichtigen en in galeries.

Anne-Arjen Blanksma is lijstenmaker en doet dit op ambachtelijke wijze. Hij maakt op professionele manier en met veel zorg exclusieve lijsten. Zijn opdrachten komen zowel van buitenlandse opdrachtgevers als uit de buurt. Met zijn vakmanschap ziet hij kans de schilderijen, foto’s, afbeeldingen, kaarten etc. op een passende wijze te omlijsten.

Wethouders Pen en Dijkstra hebben een boeiend “bedrijfsbezoek” gebracht van ruim anderhalf uur en danken Hiske en Anne-Arjen voor de ontvangst.