#1 Douwe Kamstra, Franeker

image_pdfimage_print

Van de nummer 10 maken we even een sprongetje naar de lijsttrekker van de het geheel. Douwe Kamstra stelt zich aan u voor:

Mijn naam is Douwe Kamstra en ben samen met mijn vrouw Hannie woonachtig in Franeker. Wij zijn ouders van twee kinderen die inmiddels het ouderlijk huis hebben verlaten. In het dagelijks leven ben ik handelsagent voor een werkhandschoenen fabrikant uit Sri Lanka. In mijn vrije tijd ben ik graag actief met wielrennen, en volg ik andere sporten zoals voetbal en darts passief. Ook hang ik wel eens achterover bij een film of serie.

Sinds 1998 ben ik politiek actief in de Gemeenteraad van Franekeradeel, en ben vanaf 2006 fractievoorzitter van de fractie van Gemeentebelang. U gaat vanaf januari in een nieuwe gemeente wonen, maar toch ook weer niet. Toen ik zo ongeveer acht jaar geleden over een eventuele fusie na moest gaan denken, bleef ik dat altijd vanuit mijn eigen gemeente doen. In vele discussie’s over de fusie blijft dit gebiedsdenken bij veel mensen terugkeren. Politici, bestuurders en ambtenaren hebben dit, ondanks dat zij al jaren werken aan de nieuwe gemeente Waadhoeke, nog steeds.

Ik kan mij dan ook heel goed voorstellen dat u als burger hier ook niet aan ontkomt. Misschien zelfs wel in sterkere mate, omdat het nog niet concreet is ingevuld.

Dit is de voornaamste reden om mij weer verkiesbaar te stellen. Samenwerken met iedereen in de gemeente om er zo snel mogelijk een eenheid van te maken. Er voor te zorgen dat een ieder zich snel thuis voelt in de nieuwe gemeente en het voordeel van de fusie kan ondervinden.

De Gemeentebelangen slogan is daarom “Samen naar één”. U kunt ervoor zorgen dat Gemeentebelangen een zware stem heeft in de gemeenteraad door ons nummer één te maken. Wij zorgen er dan samen met u voor dat we snel echt één gemeente zijn.
Als u ons uw stem geeft op 22 november bent u van harte uitgenodigd om uw stem voortdurend aan ons te laten horen. Dat zijn wij zo gewend bij Gemeentebelangen. Wij zijn de enige partij met iedere maand een openbare fractievergadering. U bent van harte welkom.