#2 Anita Mast, Menaam

image_pdfimage_print

Na onze nummer 9 gaan we weer richting de top en stellen wij aan u voor, de nummer 2 op de lijst: Anita Mast.

 

Mijn naam is Anita Mast, ik ben opgegroeid in Franeker en woon nu met echtgenoot Aeger en zonen Erik, Jorn en Mark, kater Sjakie en twee kippen aan de Graldasingel in Menaam. Ik werk als arbeidsdeskundige en ik ben lid van de gemeenteraad in Menameradiel namens Gemeentebelangen.

In 2010 ben ik gevraagd om raadslid te worden voor Gemeentebelangen. Hier moest ik natuurlijk wel even over nadenken, omdat ik dacht dat ik als raadslid vooral veel stukken zou moeten lezen en bij lange saaie vergaderingen aanwezig zou moeten zijn. Bovendien moet je goed tegen kritiek kunnen omdat je het natuurlijk nooit in ieders ogen goed kan doen. Toch ben ik de uitdaging aangegaan en daar heb ik tot de dag van vandaag nooit spijt van gehad. Uit ervaring weet ik namelijk nu dat het raadslidmaatschap niet alleen vergaderen, doorspitten en inlezen van stukken is, maar vooral het leren kennen van heel veel fantastische mensen die zich op verschillende vlakken inzetten voor hun dorp, stad, gemeente en inwoners. Ook heb ik veel contact met mensen die mij aanspreken, mailen of bellen. Dit geeft mij het vertrouwen dat ik iets voor hen kan en mag betekenen zoals dat bij mijn functie van volksvertegenwoordiger hoort.

Ik hoop in de gemeente Waadhoeke verder te gaan als raadslid en mijn bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van deze nieuwe gemeente.