#6 Klaas Rodenburg, Franeker

image_pdfimage_print

Van de nummer 4 gaan we nu naar onze nummer 6 op de kandidatenlijst. Klaas Rodenburg uit Franeker stelt zich voor:

 

Mijn naam is Klaas Rodenburg. Ik woon in Franeker en heb daar al 20 jaar een kapperszaak samen met mijn collega Gerrie.

Mijn hobby’s zijn varen, vissen voorheen eierzoeken, nu helaas alleen nog nazorg. Ik ga ook graag naar het kaatsen en ik biljart regelmatig. Ik vind het leuk om uit te gaan en met verschillende mensen een praatje te maken. Hierdoor heb ik veel contacten met allerhande mensen en dat is mede de reden geweest om in de politiek te gaan. Ik heb geen voorkeur voor welke landelijke politieke partij dan ook en ben zodoende in de jaren 90 via Folkert Kuperus en Atte Wiersma bij Gemeentebelang Franekeradeel terecht gekomen. Ik ben raadslid geweest van 2002 tot 2006 en daarna van 2010 tot op heden. Sinds een tijdje doen wij al veel samen met Gemeentebelangen Menaldumadeel en dat werkt heel plezierig. Dus de fusie van gemeenten is ook een versterking en verbreding van Gemeentebelangen. Uiteraard heeft de fusie voor en nadelen, maar met goede inzet en werksfeer kunnen we samen zorgen voor een hele mooie nieuwe gemeente Waadhoeke.