#8 Sjoerd van der Vaart, Franeker

image_pdfimage_print

Op nummer 8 vinden we Sjoerd van der Vaart uit Franeker. Hij stelt zich voor:

 

Mijn naam is Sjoerd van der Vaart. Ik ben 57 jaar en getrouwd met Janny. Ik ben geboren en getogen in Franeker en ik woon hier nog steeds. Wij hebben 2 kinderen met aanhang en 2 kleinkinderen. Ik ben 40 jaar werkzaam bij de belastingdienst en heb op zeker 10 verschillende afdelingen gewerkt. Op dit moment werk ik op de bezwaarafdeling toeslagen waar ik veel met wetgeving te maken heb. Momenteel tot half oktober ook weer aan de studie. Verder houd ik mij in mijn vrije tijd bezig met filosofie, lezen en boeken schrijven.

Ik ben nu bijna 4 jaar raadslid met o.a. de taak WMO. Ik probeer in de komende 4 jaar te werken aan een doelgerichte aanpak van maatschappelijke problemen. Een taak hierbij gaat dan vooral over een gerichte controle m.b.t. de WMO wetgeving waar ik uiteraard gebruik kan maken van mijn kennis van wetten. De werkwijze van het gebiedsteam heeft hierbij mijn speciale aandacht waarbij ik probeer te letten op het invullen van de Haagse wetgeving naar onze nieuwe gemeente toe. Het kan niet zo zijn dat er mensen buiten de boot vallen, zoals Gemeentebelangen altijd al heeft gezegd. We gaan ervoor!