Lot V.V. Ouwe Syl voor Gemeentebelangen

image_pdfimage_print

Op zaterdagmiddag 14 oktober bezocht een delegatie van Gemeentebelangen de jubilerende voetbalvereniging Ouwe Syl in Oudebildtzijl. Gemeentebelangen voelt zich vanaf oudsher erg nauw verbonden met het verenigingsleven. Veel kandidaten die voor Gemeentebelangen op de kieslijst (lijst 1) voor Waadhoeke staan, hebben hun roots dan ook bij diverse sportclubs liggen.

Het doel van het bezoek aan V.V. Ouwe Syl was tweeledig. Horen en kijken op welke wijze de voetbalclub zich in het dorp manifesteert en… natuurlijk een lot kopen om hun spraakmakende actie te ondersteunen! Zo vaak koop je niet een lot met als hoofdprijs een huis van € 200.000 vrij op naam… In de kantine was de aanschaf met een paar muisklikken op de laptop gepiept en betaald.

Voorzitter Natascha van der Laan heette Gemeentebelangen van harte welkom. Zij bracht heel helder, betrokken en inspirerend het wel en wee van de vereniging voor het voetlicht. Zo maakte zij terecht van de gelegenheid gebruik om de Sportvisie voor Oudebildtzijl aan de GB-delegatie te overhandigen. Eerder ontving de sportwethouder van het Bildt al een exemplaar. Maar op de drempel van de gemeente Waadhoeke, zal het document ongetwijfeld daar op de bestuurstafel komen te liggen.

Uiteraard werd ook de spannende wedstrijd tegen SSS ’68 uit Marsum aanschouwd. Na een 2-0 voorsprong wisten de bezoekers toch nog de 2-3 uit het vuur te slepen.
Natascha van der Laan vertelde zeer ingenomen te zijn met de warme aandacht die Gemeentebelangen voor het sociale leven van Oudebildtzijl toont.

Tenslotte, je weet maar nooit… mocht de hoofdprijs op het lotnummer van Gemeentebelangen vallen – de trekking is op 11 november – dan gaat de opbrengst naar de verenigingen ‘ op het Bildt’!

 

UPDATE: Tijdens de trekking op zaterdag 11 november is het winnende lot getrokken; Sanne Verhoef uit Arnhem is de gelukkige winnaar en is nu eigenaar van het huis t.w.v. 2 ton. Van harte gefeliciteerd, Sanne, en welkom op het Bildt, Waadhoeke!

En ook V.V. Ouwe Syl gefeliciteerd met deze succesvolle verloterij, waarbij alle loten verkocht zijn, en succes met de renovatie van het sportcomplex!

 

Van links naar rechts: Kees Arendz, voorzitter Natascha van der Laan, Lute Pen, Adrie Weiland en lijsttrekker Douwe Kamstra. De foto is gemaakt door Bertus Dijkstra.