Werkbezoek Gemeentebelangen aan Miedema Winsum

image_pdfimage_print

Opnieuw ging een viertal leden van Gemeentebelangen een werkbezoek houden in Winsum. Dit met het oog op de komende nieuwe gemeente Waadhoeke, waartoe ook 4 dorpen uit Littenseradiel gaan behoren (Winsum, Baaium, Wjelsryp en Spannum).
Het bezoek werd bijzonder gewaardeerd door de bedrijfsleiding.

Miedema – Winsum (gestart als Miedema – wagenbedrijf en in 1957 omgezet in L. S. Miedema – Landbouwwerktuigenfabriek) bestaat al sinds 1940. Doelstelling was om effectieve oplossingen te creëren voor agrarische bedrijven. Miedema en de nieuwe fusiepartner Dewulf uit het Belgische Roeselare, zorgen er samen wereldwijd voor dat zij “top” zijn in de productie van aardappel- en groentemachines.

De 5 productielijnen zijn: grondbewerking, poten, rooien, inschuren en sorteren. Aan plannen voor een nieuwe lijn machines wordt al enthousiast gewerkt. “Wij willen de beste zijn, klantgericht en kwalitatief hoogstaand”.

Het team van Gemeentebelangen werd warm welkom geheten door Guido Mangnus, mede aandeelhouder en verantwoordelijk voor marketing en pr. Na elkaar uitvoerig te hebben geïnformeerd, werd via een rondleiding inzicht gegeven in het totale productieproces.
Wat ons met name opviel: Winsum wil de “place-to-be” blijven voor Miedema, die 120 werknemers heeft met eigen leertrajecten en weinig ziekteverzuim (ong. 3%), mede door een bijzondere huisstijl.
Guido: “Wij voeren een eigen koers, zonder subsidies; transparant en toekomstgericht!”

 

Van links naar rechts: Hedzer Terpstra, Herre Hof, Piet Drost, Guido Mangnus en Bouwe van der Veer.