Bedrijfsbezoek voedselbank Helpende Hand Harlingen

image_pdfimage_print

Op 20 december 2019 bracht een afvaardiging van Gemeentebelangen (gemeente Waadhoeke) een bedrijfsbezoek aan de voedselbank Helpende Hand te Harlingen.

Na ontvangst volgde er een introductie ronde. De heer Cees Glashouwer en zijn mede vrijwilligers informeerden ons over de ontwikkeling van de voedselbank in onze regio. De ene kant van het verhaal is positief, het ontvangen van producten – food en non-food – en financiële bijdragen. Maar de negatieve kant is, dat er steeds meer mensen gebruik maken van de voedselbank.

Door verschillende omstandigheden kun je onder een financiële grens raken, waardoor je een beroep kunt doen op de voedselbank. Er vindt altijd een intake gesprek plaats voordat een cliënt toegang krijgt tot de voedselbank. Er is meer armoede in onze regio dan wij denken!

Het is de bedoeling dat de voedselbank contact opneemt met de gebiedsteams in onze regio waar zij de pakketten verdelen. Een gebiedsteam kan een belangrijke rol spelen in het bestrijden van armoede in onze gemeente.

De morgen werd afgesloten met een korte rondleiding door het bedrijf.