Gemeentebelangen bij “mearke” in Winsum

image_pdfimage_print

Op uitnodiging van Bouwe van der Veer uit Winsum, schaduwfractielid van Gemeentebelangen en mede-organisator van het jaarlijkse “sinteklaze-mearke”,

woonden Herre Hof en Hedzer Terpstra met hun echtgenotes een voorstelling bij in de “Helling”. Opgevoerd werd “Matilde”, een bewerking van het boek van Roald Dahl met dezelfde titel. Er waren diverse uitvoeringen voor school-kinderen en daarnaast een aantal openbare optredens. De regie was in handen van Romke Gabe Draaijer en Rianne Hogeveen, terwijl de scriptbewerking van de muziek, de spelers, de decors en de productieleiding in handen lagen van betrokken dorpsgenoten

Het was een uitvoering met veel spanning en prachtig acteertalent. Waar een dorp als Winsum groot in kan zijn. Een cultureel hoogstandje!