#9 Sebastiaan Douma

image_pdfimage_print

In een reeks van video’s stellen onze kandidaten zich voor. In dit bericht is dat de nummer negen op de kandidatenlijst, Sebastiaan Douma.Mijn naam is Sebastiaan Douma ik ben ondernemer in de Gemeente Waadhoeke, en sta op de lijst voor Gemeentebelangen.

Als ondernemer wil ik me inzetten voor een gemeente die actief is voor ondernemers, te vaak hoor ik in mij omgeving dat ondernemers NEE als antwoord krijgen.

Past niet in het bestemmingsplan, gebruikersfunctie is niet correct, of “Dien maar een plan in” om dat vervolgens tot horen dat het niet kan. Over het algemeen langdurige en niet hulpvaardige trajecten.

Dit kan en moet anders, ondernemers zijn de bakermat voor de economie, Het MKB is de grootste werkgever in de land, en daar moeten we trots op zijn.

De gemeente Waadhoeke bestaat voor een groot deel uit agrarische bedrijven, met vruchtbare landbouwgrond,  daar moeten we trotst op zijn en de agrarische en grond moet niet gebruikt worden voor zonneparken, terwijl er nog veel daken leeg zijn. Daarom een actieve van de Gemeente, meedenken en als het niet past, hoe krijgen we een plan dan wel passend. Niet op voorhand NEE zeggen, maar JA hoe kunnen we het plan aanpassen zodat het wel kan. Overleg over de mogelijkheden en niet over de onmogelijkheden. Daar wil ik me voor inzetten.