GB OP WERKBEZOEK BIJ “DE BAKKERIJ”

image_pdfimage_print

Gemeentebelangen Waadhoeke legde op vrijdagmorgen 18 november een werkbezoek af bij
“De Bakkerij” in Berltsum.
Onder de koffie en thee vertelde de eigenaar, Eddy Krachthauwer, heel enthousiast over zijn “familie”-bedrijven; naast Berltsum zijn er ook vestigingen in Franeker (waar een dochter de scepter zwaait) en Sint Annaparochie.
De trotse Eddy is blij te kunnen spreken over de positieve inzet van zijn personeel en ook van zijn gehele gezin (echtgenote Tina, dochters Sanna en Nimué en zoon Aiden). Zij allen werken mee en dragen ook verantwoordelijkheid; zeker nodig omdat het werk grotendeels ’s nachts en in de vroege ochtenduren moet plaatsvinden. “De Bakkerij” kent een geheel eigen productieproces dat plaats vindt in Berltsum. ’s Morgens worden de andere vestigingen bevoorraad.
De GB-delegatie kreeg een rondleiding door de bakkerij en kon het proces en de stappen daarin met eigen ogen volgen.
Op het oog een prachtig bedrijf met voldoende toekomstmogelijkheden; echter zorgen zijn er ook:
het aantrekken van personeel en met name de stijgende energielasten zijn een loden last!
Jammer dat deze externe factoren een sta-in-de-weg zijn bij hardwerkende ondernemers.

GB Waadhoeke wenst “De Bakkerij” alle succes toe. De 6-koppige delegatie heeft genoten van de hartelijke ontvangst en de plezierige uitleg. Een dankwoord was op zijn plaats, vergezeld van onderstaande foto.