#1 Douwe Kamstra – lijsttrekker

image_pdfimage_print

In een reeks van video’s stellen onze kandidaten zich voor. In dit bericht is dat lijsttrekker, Douwe Kamstra uit Bitgum.Mijn naam is Douwe Kamstra en ik ben samen met mijn vrouw Hannie woonachtig in Bitgum. Wij zijn ouders van twee kinderen die inmiddels het ouderlijk huis hebben verlaten. In het dagelijks leven ben ik handelsagent voor een werkhandschoenen fabriek. In mijn vrije tijd ben ik graag actief met wielrennen, en volg ik andere sporten zoals voetbal en darts passief. Ook kijk ik graag naar een film of serie.

Sinds 1998 ben ik politiek actief in de gemeenteraden van Franekeradeel/Waadhoeke, vanaf 2006 als fractievoorzitter.

Op 16 maart kunt u weer kiezen wie u de komende 4 jaar mag vertegenwoordigen in de Gemeenteraad. De komende periode willen wij u op de hoogte brengen van de plannen van Gemeentebelangen, en kennis laten maken met onze kandidaten. Een kandidatenlijst met 41 personen. Iedere naam op deze lijst vertegenwoordigd één van onze 41 buurtschappen, dorpen en stad. Iedereen doet mee, en kan zelf kiezen welke kandidaat zijn of haar belangen het beste behartigd.

Ons verkiezingsmotto is deze keer dan ook: Inwoners Voorop! Het is duidelijk dat veel inwoners het vertrouwen in de politiek de afgelopen periode zijn kwijtgeraakt. We hadden in Waadhoeke afgesproken om de inwoners daar waar mogelijk mee te laten beslissen over zaken die hen direct raken. Dit gebeurd nog onvoldoende, en provinciale en landelijke voorbeelden helpen niet om dit beeld om te draaien.

Wij kunnen als enige lokale, echt onafhankelijke partij die niets te maken heeft met landelijke of provinciale partijen hierin het verschil maken. Niet alleen zeggen dat we naar de inwoners luisteren, maar dit ook echt gaan doen en daar naar gaan handelen.