GBulletin ’22-1

image_pdfimage_print

Gemeentebelangen: een flitsende campagnestart op 29 januari jl.

Op zaterdag 29 januari waren de 41 kandidaten van de GB-verkiezingslijst voor 16 maart en alle sponsoren van de actie “magneetsticker” uitgenodigd voor de campagnestart. Deze vond plaats bij het bedrijf D & O – Bouwglas B.V. in Franeker. Met koffie en koek opende lijsttrekker DOUWE KAMSTRA de bijeenkomst en gaf daarbij een overzicht van alle activiteiten die  vooraf zijn gegaan aan deze start.


VERKIEZINGSPROGRAMMA:

Een prachtig werkdocument, samengesteld door meerdere fractieleden en in de Nederlandse versie opgeleverd door Hedzer Terpstra en Lute Pen. Bijzonder is dat het programma ook is vertaald in het Fries, het Bildts en in het Franekers. Een groot compliment aan de “eigen” schrijvers: Adrie Weiland, Leendert Ferwerda en Liesbeth Terpstra. Het 4-talige verkiezingsprogramma is te vinden op onze website: www.gemeentebelangen.frl.

Op bijgaande foto deelt Douwe Kamstra de 1e exemplaren uit aan de schrijvers en vertalers.

Enkele opvallende hoofdpunten uit het verkiezingsprogramma:

– versnelde aanpak in het woningbouwprogram;
– behoud van eigen taal en cultuur;
– een gemeentelijk loket in Sint Annaparochie;
– een rijk kunst- en cultuurbeleid;
– een betaalbaar en goed bereikbaar ov-netwerk;
– sport, bewegen, een gezonde leefstijl in een duurzame samenleving.


DRIELUIKFOLDER

Met een eigen redactie en vorm gegeven  in een uitnodigende opmaak zijn eveneens de 22.000 huis-aan-huis-folders getoond op de campagnedag. Kleurrijk met namen van de 41 kandidaten, foto’s, de speerpunten en een lijst met 90 sympathisanten, kiezers met een sterke lokale, politieke opstelling die, net als in 2017, bereid waren om hun sympathie te betuigen aan GB.

De folders worden in de aanloop van de verkiezingen op 16 maart a.s. huis-aan-huis bezorgd.

12 kandidaten op de campagnekar.

POSTERS/AANPLAKBILJETTEN

Het campagneteam kwam op het (ludieke) idee om de posters per cluster te produceren, zo ingedeeld dat per regio de “eigen kandidaten” getoond worden. Zo zullen de posters rond 20 februari op de gemeentelijke aanplakborden te zien zijn: één met Anita Mast, Herre Hof, Sebastiaan Douma, Ludwig Seerden en lijsttrekker Douwe Kamstra;  één met Adrie Weiland, Leendert Ferwerda, Emma Zuidema en opnieuw met de lijsttrekker en nog een poster met Anita Mast, Kees Arendz, Mathijs Kalma, Haaye Hoekstra, Bouwe van der Veer en Douwe Kamstra.


FOLDERMATERIAAL

Bij de campagnestart zijn aan de kandidaten speciale GB-tasjes uitgereikt met “strooimateriaal”: visitekaartjes om uit te delen en met een qr-code om direct op de GB-site te komen.

Ook notitieblokjes, sleutelhangers met het GB-logo, etc. Zodra het corona-beleid gelegenheid biedt om elkaar weer te ontmoeten, zullen plekken bezocht worden (o.a. sportwedstrijden/winkelcentra) voor reclame-uitingen.


ACTIE “MAGNEETSTICKERS” EN RONDRIT DOOR DE WAADHOEKE

Een bijzonder initiatief was de actie “magneetstickers”. Kandidaten en leden waren uitgenodigd om de campagne te sponsoren door een sticker in de partijkleur aan te schaffen met het verkiezingsmotto “INWONERS VOOROP!” of “INWEUNERS FOOROP!”. Verrassend was de belangstelling en betrokkenheid: maar liefst 36 magneetstickers werden besteld en deze werden uitgedeeld op de dag van de campagnestart. De stickers werden op de campagnedag op beide zijden van de auto’s bevestigd, waarna een grote reclamekaravaan van 25 voertuigen door de stad en de dorpen in Waadhoeke reed, vooraf gegaan door een reclamekar met een groot spandoek.


FILMPJES

In dit bulletin mag zeker de naam genoemd worden van onze Franeker kandidaat Laura van Twillert.

Zij maakte beelden van de reclamekaravaan op de campagnedag, zowel bij de start als op de gereden route. Eveneens werkt ze nu al, maar ook in de komende weken, aan korte filmpjes van de eerste 12 kandidaten van de GB-kieslijst. Steeds vanuit hun eigen omgeving en met onderwerpen die zij belangrijk vinden.

De beelden zijn heel binnenkort te zien op onze website en op de sociale media. Herkent u onze kandidaten? U zult hen in de komende periode vast vaker zien, spreken of ontmoeten. Zeker handig als u hen aan het jasje trekt!