Laatste werkbezoeken: AZC en Politie in St.-Anne

image_pdfimage_print

Afgelopen maandag was een groot aantal afgevaardigden van Gemeentebelangen op pad voor werkbezoeken in Sint Annaparochie aan het bureau van Politieteam Noordwest-Fryslân en het asielzoekerscentrum (AZC) van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Op het politiebureau gingen Lute Pen, Jannetta Plantinga, Herre Hof, Adrie Weiland, Douwe Kamstra, Liesbeth Terpstra, Pieter Kingma en Kees Arendz in gesprek met wijkagenten Magdalena Koopmans en Nico Kooistra, en met operationeel expert jeugd, gezin en eergerelateerd geweld Gerbrina de Jong. Interessante onderwerpen, zoals de inhoud van APV’s en jeugdketen kwamen voorbij. Maar ook welke positieve punten en verbeterpunten die mee moeten straks naar gemeente Waadhoeke.

 

 

 

Na deze bijeenkomst vertrok onze lijsttrekker Douwe Kamstra om zich voor te bereiden op het lijsttrekkersdebat die avond op de CSG AMS Franeker.

Bij het AZC voegden Klaas Rodenburg en onze secretaris Hedzer Terpstra zich bij de groep. Van locatiemanager Jan Dirk van Iperen kregen we uitgebreide informatie over het reilen en zeilen binnen het AZC. Over o.a. de historie van het AZC, de samenwerking met gemeente het Bildt en de gevolgen van de vluchtelingenstroom uit Syrië en de Turkije-deal.

Dit waren de laatste werkbezoeken voor Gemeentebelangen voor de verkiezingen.